Veilig samenwerken

Security ingewikkeld?

Spoiler alert: niet met onze hulp.

it performance group

Security Awareness : De eerste stap naar veilig werken.

Wanneer we kijken naar mensen in combinatie met security en privacy, dan zijn er in het algemeen twee zaken die verbeterd moeten worden: kennis en gedrag. Meer dan 70% van alle incidenten rondom informatiebeveiliging wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Mensen klikken op phishinglinks, verliezen USB-sticks of delen onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de informatiebeveiliging van hun organisatie. 

Maar ja, gedrag is meteen een van de ‘zachte’ zaken die lastig meetbaar is. Toch is het mogelijk om een indicatie te geven. Maar hoe pak je dat aan? 

Hoe ga je security awareness meten? Wat moet er verbeterd worden en hoeveel?

De theorie is, dat wanneer iemand meer kennis heeft van het risico en het risico dus herkent, ook het gedrag vanzelf wordt aangepast. Maar zo simpel is het niet. Mensen die geen interesse in een bepaald onderwerp hebben, zijn ook niet gemotiveerd om er iets over te leren. 

Daar hebben we iets op gevonden. Aan de hand van enkele games en andere leermiddelen maken we medewerkers op een ongedwongen en informele wijze bewust van het herkennen van potentiële risico's. Kijk eens naar deze trailer van een Steinitz aflevering die onze partner Arda Online ontwikkeld heeft.

Inzicht in uw risico's

Doe-het-zelf met begeleiding

Informatiebeveiliging heeft de reputatie complex te zijn en veel tijd en geld te kosten. ‚ÄčInformatiebeveiliging is echter helemaal niet complex en de kans is groot dat u zaken al goed voor elkaar heeft. Waar het om gaat, is dat anderen geen misbruik maken van uw kostbare spullen. Dat risico wilt u dus beheersen. Het gaat daarbij zeker niet om al uw spullen. Daarom vraagt u zich steeds af: ‘Is dit erg?’.‚Äč