Auteur: Marcel van den Broek

De moderne werkplek. Waar moet ik beginnen?

Leestijd: 8 minuten

Om bedrijven en organisaties te helpen om de overgang van on-premise omgevingen naar het Microsoft 365 platform gestructureerd en met gepaste snelheid te kunnen laten verlopen hebben wij, op basis van een set door Microsoft opgestelde richtlijnen en handvatten, een ‘Microsoft 365 transitie aanpak’ opgesteld.

Onze aanpak is gebaseerd op twee sporen:

 • Spoor 1 : Transitie van de ICT infrastructuur naar Microsoft 365;
 • Spoor 2 : Transitie van het ICT applicatie landschap naar Microsoft 365.

Top-down en bottom-up

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we zowel top-down als bottom-up met uw organisatie aan de slag gaan. Hiermee creëren we:

 1. Kleine stappen met tastbare uitkomsten voor gebruikers;
 2. Management support en strategische en actuele aanknopingspunten voor de (door)ontwikkeling van het platform;
 3. Een actief verandernetwerk van koplopers en ambassadeurs (super-users);
 4. Gebruikersverhalen die interactie, dialoog en enthousiasme onder medewerkers uitlokken (‘deel je successen’).

Deze stappen zijn voor ons essentieel in de adoptie c.q. het borgen van de beoogde verandering.

Voor een gemiddelde transitie houden we rekening met 3 a 4 reflectieworkshop sessies waarbij we gezamenlijk met een samengesteld projectteam een aantal scenario’s doorlopen.

Denk daarbij aan eenvoudige zaken als ‘Hoe gaan we om met het bewaren en beheren van documenten’ of  ‘Hoe vergaderen we nu en hoe kunnen we dat verrijken met de inzet van een stukje Microsoft 365 technologie’ of  ‘Hoe delen we informatie als we samenwerken’.

Een korte inventarisatie sessie, waarin we onder andere samen met u de digitale vaardigheden van uw gemiddelde medewerker toetsen, zal ons meer inzicht geven ten aanzien van het daadwerkelijke aantal benodigde reflectieworkshops. Het is mogelijk dat dit aantal omhoog of omlaag gaat.

De workshops leveren inzichten in de behoefte van de gebruikers. Aan de hand daarvan demonstreren onze consultants een aantal mogelijke Microsoft 365 toepassingen waarmee de scenario’s ingevuld kunnen worden. Door het projectteam wordt dan een keuze gemaakt welke manier van werken voor de rest van jullie organisatie het beste zal uitpakken. 

Aan de hand van uitkomsten van de reflectieworkshops stellen we gezamenlijk uw Digital Roadmap op. De Digital Roadmap is uw 'spoorwegboekje' c.q. het plan dat op hoofdlijnen beschrijft waar u met uw toekomstige ICT omgeving (uiteraard afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen) naar toe wilt. In de roadmap adviseren we u welke 'stations' c.q. stappen of deelprojecten ons inziens leiden naar het beoogde eindpunt: een moderne digitale (samen)werkomgeving.

Bekijk ook de volgende slides. Wilt u meer weten, ik help u graag verder!

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
Deel deze pagina
Marcel-van-den-Broek-avatar-21.jpg
Meer informatie