Digitalisering biedt kansen, maar brengt ook risico's met zich mee. De druk om informatiebeveiliging goed te regelen, is de afgelopen jaren toegenomen. MKB bedrijven zijn vaak een makkelijke prooi voor cybercriminelen, omdat zij hun IT-beveiliging niet op orde hebben. Zonde, want goede security is zeker niet voorbehouden aan grote multinationals.
Hoe bescherm je jullie omgeving tegen cyberaanvallen? Hoe zorg je dat jouw gegevens veilig blijven?
Ten eerste natuurlijk door een solide technische beveiliging van netwerkbeveiliging, detectie van aanvallen, sterke authenticatie en endpoint security in te richten.
Maar techniek is niet alles! Met techniek beveiligen we de voor- en achterdeur. Daarmee ben je er nog niet. Overal zijn zijdeuren en ramen die eveneens om beveiliging vragen. Om exact te bepalen waar potentiële kwetsbaarheden liggen, starten we met een nulmeting. Daarmee krijgen wij maar ook jij inzicht in zowel de bestaande als ook potentiële c.q. toekomstige kwetsbaarheden. Dat doen we over de drie pijlers Mens, Proces en Techniek.
Wanneer we kijken naar mensen in combinatie met veiligheid en privacy, dan zijn er in het algemeen twee zaken die verbeterd moeten worden: kennis en gedrag. Meer dan 70% van alle incidenten rondom informatiebeveiliging wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Mensen klikken op phishinglinks, verliezen USB-sticks of delen onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de informatiebeveiliging van hun organisatie.
Maar ja, gedrag is meteen een van de ‘zachte’ zaken die lastig meetbaar is. Daar hebben we iets op gevonden. Aan de hand van enkele games en andere leermiddelen maken we medewerkers op een ongedwongen en informele wijze bewust van het herkennen van potentiële risico's.
Twijfel je over de veiligheid van jouw digitale werkplek?
Of twijfel je over de bewustwording binnen jouw organisatie of wil je gewoon weten welke stappen je moet ondernemen als je daadwerkelijk met cybercrime te maken krijgt?