Auteur: Roy van Gellekom

Een tijd van veerkracht, verandering en innovatie.

Leestijd: 2 minuten
Datum: 15 december 2020

Hallo,

Ik kan wel stellen dat we met z'n allen een op z'n zachts gezegd behoorlijk turbulent jaar achter de rug hebben.

We hebben massaal thuisgezeten, onderwijs gegeven aan onze kinderen, geklapt voor de zorg medewerkers en als ik de media moet geloven vooral veel wijn gedronken en extra love handles ontwikkeld.

Ook voor ITPG was 2020 een turbulent jaar.

Nog voordat het Corona virus onverwachts op bezoek kwam, ontviel ons begin januari na een kort ziekbed al net zo onverwachts onze oprichter en directeur Michel de Veer. Dit stokje heb ik vanaf mei jl met veel respect van hem overgenomen. Michel heeft het helaas niet meer mogen meemaken, maar inmiddels bestaat ITPG 10 jaar. Iets dat we met alle collega's bereikt hebben door vooral VEERkracht te tonen en open te staan voor veranderingen. En daar ben ik als nieuwe Chef de Mission enorm trots op.

De pandemie houdt ons allen natuurlijk nog steeds in de greep. Maar er gloort weer licht aan de horizon. Meerdere farmaceuten komen met vaccins. Dus met een beetje geluk kunnen we binnenkort weer genieten van een drankje en hapje in de horeca, kunnen we onze ouders weer knuffelen, kunnen we weer een partijtje voetbal spelen en wellicht zelfs die trouwerij dan toch met meer dan 10 vrienden vieren.

Dus ook hier blijkt dat we met z'n allen veerkracht moeten hebben.

Veerkracht vergt over het algemeen ook tijd en voorbereiding, maar de pandemie heeft veel organisaties gedwongen te evolueren in een tempo dat bijna niemand voor mogelijk had gehouden. Thuiswerken is het afgelopen jaar bij veel bedrijven de norm is geworden. Persoonlijk denk ik dat dit voor veel multinationals ook de norm gaat blijven.

Echter het gemiddelde MKB-bedrijf zit mijns inziens toch iets anders in elkaar. Dus ik verwacht dat als de vaccins echt op de markt zijn, dat de snelwegen toch weer wat drukker gaan worden en de gemiddelde MKB-er weer op kantoor verschijnt. Wellicht niet elke dag van de week, maar absoluut meer dan de afgelopen maanden.

Ik ben er 100% van overtuigd dat de innovatie in nog rapper tempo door gaat zetten. Inmiddels heeft iedereen de eerste plankenkoorts van het video vergaderen wel overwonnen en hebben we als gebruiker nog meer dan voorheen behoefte aan computersystemen die ons vooral ondersteunen in ons werk. We willen gewoon 'ons ding' kunnen doen.

Dat is ook de kern van de verandering die we als ITPG het afgelopen jaar hebben doorgemaakt. Voor ons staat de gebruiker centraal en niet de ICT.

We werken samen met klanten om de snellere invoering van digitale mogelijkheden te ondersteunen. We adviseren en begeleiden bedrijven en organisaties bij de inrichting van hun moderne digitale werkplek, zorgen ervoor dat hun medewerkers veilig kunnen samenwerken en adviseren bij het creëren van inzichten in management data.

Dat is een hele mond vol, maar dat is wel precies waar onze klanten om vragen: Zorg dat mijn mensen hun ding kunnen doen, houdt hackers buiten de deur en help me inzicht te krijgen zodat ik strategische beslissingen niet alleen op m'n buikgevoel hoef te nemen.

Wil je hier ook eens met ons over sparren, dan weet je me te vinden. 

Namens alle collega's wens ik jou en je dierbaren fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig en innovatief 2021.

groet,
Roy van Gellekom
chef de mission

Deel deze pagina
Roy-van-Gellekom-blog-avatar.jpg
Meer informatie