Auteur: Marcel van den Broek

Spelenderwijs inzicht in uw risico's.

Leestijd: 2 minuten

We weten allemaal wel dat bij de meeste bedrijven de medewerkers het grootste beveiligingsrisico vormen. Onderzoek leert dat maar liefst 70 procent van alle incidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. En dat zijn zeker niet allemaal bewuste kwaadwillige acties, maar het gebeurt gewoon... 

Maar ja, waarom doen we er dan niks aan?

Nou, heel simpel... Voor de gemiddelde medewerker is cybersecurity een moeilijk onderwerp. En zeker als het alleen maar hebben over wetgeving en allerlei dataprivacyregels.

Precies om die reden kiezen wij voor een laagdrempelige pragmatische aanpak, waarbij ons enige doel is om mensen adhv hun dagelijkse praktijk bewust te laten ervaren welke risico's ze lopen en vooral hoe in eventuele voorkomende gevallen te handelen. Daarmee streven we ernaar om het aantal probleemgevallen te beperken en. Helemaal voorkomen lijkt voorlopig helaas nog een utopie.

Onze sessies bevatten anekdotes en een spel die ze tegelijkertijd bewuster maakt. Medewerkers krijgen zo een beeld van hoe ze hun vaardigheden gaan verbeteren.

Lees er alles over in deze blog die we eerder gemaakt hebben.

Deel deze pagina
Marcel-van-den-Broek-avatar-21.jpg
Meer informatie