Categorie: Werkstation, Randapparatuur

Hoe koppel ik mijn Bluetooth apparaat?

Controleer voordat je begint of jouw Windows 10-pc ondersteuning biedt voor Bluetooth. Zie voor meer informatie over het controleren Bluetooth-problemen in Windows 10 oplossen. Als je hulp nodig hebt bij het toevoegen van een apparaat zonder Bluetooth-functionaliteit, raadpleeg dan Een apparaat toevoegen aan een Windows 10-pc.

Bluetooth inschakelen

Nadat je gecontroleerd hebt dat jouw Windows 10-pc ondersteuning biedt voor Bluetooth, moet je deze inschakelen. Dit doe je als volgt: Selecteer linksonder Start menu > instellingen > apparaten > Bluetooth & andere apparaten en Schakel Bluetooth in.

Een Bluetooth apparaat koppelen

1. Zet je Bluetooth apparaat aan en zorg dat het zichtbaar is.

NB: De manier waarop je het apparaat zichtbaar maakt, is afhankelijk van het apparaat. Controleer het apparaat of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.

2. Selecteer linksonder Start menu > instellingen > apparaten > Bluetooth & andere apparaten > Bluetooth- of ander apparaat toevoegen > Bluetooth.

3. Kies het apparaat, voer eventuele aanvullende instructies uit en selecteer Gereed.

e Bluetooth-apparaat en pc maken doorgaans automatisch verbinding met elkaar als ze binnen elkaars bereik zijn en Bluetooth erop is ingeschakeld.

Wordt je Bluetooth-apparaat niet weergegeven?

Lees hoe je verbindingsproblemen bij audio apparaten en draadloze beeldschermen met Bluetooth oplost.

Als je problemen ondervindt met de installatie van de printer of scanner, zie dan Printerproblemen oplossen of Een scanner installeren en gebruiken in Windows 10.

Een Bluetooth-apparaat koppelen via Snel koppelen

Met Snel koppelen in Windows 10 kun je eenvoudig een ondersteund Bluetooth-apparaat met je pc verbinden. Als het Bluetooth-apparaat Snel koppelen ondersteunt, ontvang je een melding wanneer het zich in de buurt bevindt en plaatst u het in de koppelingsmodus om het detecteerbaar te maken.

1. Schakel een Bluetooth-apparaat in dat Snel koppelen ondersteunt en maak het detecteerbaar. De manier waarop je het apparaat zichtbaar maakt, is afhankelijk van het apparaat. Controleer het apparaat of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.

2. Als dit de eerste keer is dat je Snel koppelen gebruikt, selecteer Ja wanneer je wordt gevraagd of je meldingen wilt ontvangen en Snel koppelen wilt gebruiken.

3. Wanneer een melding wordt weergegeven dat er een nieuw Bluetooth-apparaat is gevonden, selecteer je Verbinden.

4. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, selecteer je Sluiten.

Deel deze pagina
Terug naar het faq overzicht
Daisy-blog-avatar.png
Meer informatie