Auteur: Marcel van den Broek

Mijn WhatsApp is gehackt. En nu?

Leestijd: 4 minuten
Datum: 4 november 2020

Een vorm van WhatsAppfraude die we steeds vaker zien is WhatsApp-hacking. Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen.

Oplossing: Herstel je WhatsApp-account

Heb je toch je de verificatiecode (of beveiligingscode) die WhatsApp je stuurt via sms met iemand gedeeld, herstel dan direct je account.

Dat doe je op de volgende manier:

  1. Verwijder de app WhatsApp van je telefoon. Zet je telefoon uit en weer aan en download de app opnieuw in de Playstore of Appstore.
  2. Je logt vervolgens opnieuw in op je WhatsApp account met je telefoonnummer en vraagt een verificatiecode aan. Zodra je de 6-cijferige code hebt ingevoerd, wordt de degene die zich heeft ingelogd op jouw account automatisch uitgelogd.
  3. Het kan zijn dat je nu wordt gevraagd om de tweestapsverificatiecode. Heb je dat niet dan kan het zijn dat de hacker dat heeft ingesteld of dat hij deze heeft veranderd. Je moet in ieder geval 7 dagen wachten voordat je kan inloggen zonder deze code. Maar de andere persoon wordt wel uitgelogd op jouw account, ook als je die tweestapsverificatiecode niet hebt.

Trouwens, je WhatsApp-berichten zijn end-to-end versleuteld (of encrypted) en jouw berichten worden bewaard op jouw apparaat. Daardoor kan degene die jouw account gehackt heeft niet bij berichten die jij verstuurt of die aan jou gestuurd zijn. Hij kan wel zich uitgeven voor jou in berichten en groepen. Waarschuw dus al je contacten als je vermoedt dat je WhatsApp-account gehackt is.

Tweestapsverificatie instellen voor WhatsApp

Als je tweestapsverificatie instelt voor je WhatsApp account heeft een hacker ook altijd je pincode nodig om toegang te krijgen tot je account. Je account is daarmee een stuk beter beschermd.

#StaySafe

Deel deze pagina
Marcel-van-den-Broek-blog-avatar.jpg
Meer informatie