Categorie: Microsoft 365

Ik weet mijn Microsoft 365 wachtwoord of gebruikersnaam niet meer.

Weet u uw gebruikersnaam wel nog, maar bent u het wachtwoord vergeten?

Ga naar passwordreset.microsoftonline.com/ als uw beheerder u heeft gemachtigd om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Neem contact op met de beheerder als u geen machtigingen hebt om uw wachtwoord te wijzigen.

Meld u aan met een persoonlijk account in plaats van een werk- of schoolaccount?

Als u zich wilt aanmelden bij Office met uw persoonlijke Microsoft-account, maar u bent al aangemeld met uw werk- of schoolaccount, moet u zich afmelden en dan aanmelden met het juiste Microsoft-account (of vice versa). U kunt ook een persoonlijke browsersessie openen in een nieuw browservenster. (Zoek in de help van uw browser als u niet weet hoe dat moet.) Wanneer u een persoonlijke browsersessie opent, worden uw browsergegevens (geschiedenis, tijdelijke internetbestanden en cookies) niet opgeslagen, dus u kunt zich aanmelden met een ander account.

Weet u uw gebruikersnaam niet meer?

Als u Office 2016 hebt geinstalleerd, ziet u in de meeste gevallen het werk- of schoolaccount dat is gekoppeld aan Office, door een Office-bureaubladtoepassing te openen.

1. Open een Office-toepassing, zoals Word of Excel.

2. Selecteer Bestand. Als u geen bestaand document hebt geopend, moet u mogelijk een nieuw document maken om het menu Bestand te zien.

3. Selecteer Account in de navigatiebalk aan de linkerkant.

4. Onder Productgegevens staat de naam van uw Office-product en de tekst Behoort tot: en het account dat is gekoppeld aan deze versie van Office.

Het Microsoft-account dat is gekoppeld aan Office wordt weergegeven in het Account-venster van een Office-toepassing

Als er geen Behoort tot: staat, selecteert u Bijwerkopties > Nu bijwerken. Sluit de app wanneer het bijwerken voltooid is en open deze opnieuw. Zoek naar het account Behoort tot:.

U weet het wachtwoord, maar u wilt dit wijzigen?

U kunt dit alleen doen als uw beheerder u heeft gemachtigd om uw wachtwoord bij te werken in Office 365.

1. Ga naar www.office.com/signin en meld u aan met uw werk- of schoolaccount-gebruikersnaam en bestaande wachtwoord.

2. Ga naar Instellingen Instellingen: uw profiel bijwerken, software installeren en deze verbinden met de cloud > Wachtwoord. Kies Wachtwoord.

3. Breng uw wijzigingen aan en klik op Opslaan.