Monitoring en Beheer

Monitoring en Beheer

Een netwerk dat ‘eruit ligt’, een server die ‘down’ is, e-mail die ‘plat ligt’: het gaat onmiddellijk ten koste van de productiviteit van uw medewerkers. En dus ook van de prestaties van uw organisatie. Door innovatieve monitoring en beheer op afstand (remote), zorgen wij dat uw bedrijfsprocessen gewoon door kunnen lopen. U noemt het misschien service, voor IT Performance Group is het vanzelfsprekend.

Permanente bewaking, 24/7

De monitoringtechnologie van IT Performance Group, grotendeels in eigen beheer ontwikkeld, bewaakt 24/7 de belangrijkste onderdelen van uw netwerk. Al bij de eerste tekenen van een mogelijk probleem ontvangen wij automatisch een waarschuwing. Zo kunnen we direct ingrijpen. Op afstand, en vaak zonder dat u als gebruiker daar iets van merkt. Ook signaleren we trends, vaak voorkomende problemen en oorzaken. Zodat deze zich in de toekomst niet meer voordoen. Dát is proactieve monitoring!

Wij controleren en bewaken onder andere:

  • Servers: controle op belasting, uptime en vrije schijfruimte
  • Essentiële diensten zoals mail-afhandeling en database-services
  • Windows werkstations en notebooks
  • Antivirussoftware
  • Switches, routers en netwerkprinters
  • Software en hardware
  • Externe diensten / servers zoals web-, DNS- en mailservers

Preventief, proactief onderhoud en beheer

Preventief beheer van uw IT-infrastructuur en netwerk garandeert continuïteit en stabiliteit van uw organisatie. Onze deskundige en gecertificeerde technisch specialisten onderhouden op afstand uw netwerk, de server(s) en daarop aangesloten werkstations. Dit doen we permanent én proactief. Zo bent u verzekerd tegen het ontstaan van calamiteiten en heeft u gegarandeerd maximale beschikbaarheid van uw netwerk.

Transparante, scherpe kosten

Vaste, scherpe tarieven per maand zorgen voor transparante en overzichtelijke kosten. Dit maakt proactieve monitoring en beheer al snel vele malen goedkoper dan traditioneel en reactief systeembeheer.

Wilt u meer weten over monitoring en beheer voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.